Categorii
Uncategorized

Benjamin Franklin

Amintiri cu sfinti

Ca profesor la Dallas Seminary, Dr. Howard Hendricks obişnuia să‑i înmâneze fiecărui student o foaie de hârtie pe care era scris următorul mesaj:

„Mort la 20 de ani; îngropat la 60. Tristul epitaf al preamultor americani. Procesul de îmbălsămare începe la mulţi tineri la vârsta la care ei ar trebui să cucerească lumea. De exemplu, unii dintre cei ce citiţi aceste rânduri o faceţi prin ochelari bifocali de vedere. Cine i‑a inventat? Benjamin Franklin, la vârsta de … 70 de ani.

Maşinăriile folosite pentru tipărirea acestei pagini au fost puse în mişcare de electricitate. Unul dintre cei care au înhămat‑o la îndeletniciri practice a fost acelaşi Franklin, la vârsta de 40 de ani. Unii citiţi această fiţuică pe unul dintre campusurile universităţilor din Ivy Ligue. Benjamin Franklin le‑a fondat, la vârsta de 46 de ani. Alţii le citiţi într‑o bibliotecă a universităţii. Ştiţi cine a pus bazele primei biblioteci din America? Benjamin Franklin, la 25 de ani. Unii aţi primit‑o prin poştă. Cine a pus în mişcare sistemul…

Vezi articolul original 190 de cuvinte mai mult

Lasă un comentariu