La placinta dobrogeana inainte!

Dobrogea are multe feluri de mâncare gustoase, motive de mândrie pentru locuitorii acestei regiuni, şi parcă nicăieri în lume nu e plăcinta cu brânză mai bună ca aici.

Dulce, sărată, simplă sau în diverse combinaţii, este celebră în toată ţara şi bună în orice moment al anului. Tradiţia spune că cel mai bine e să o mănânci de Anul Nou, cu o monedă ascunsă undeva în compoziţie. (cel care va găsi moneda, va avea noroc tot anul)  Miresele dobrogene ştiu şi ele foarte bine reţeta, pentru că după nuntă trebuie să demonstreze invitaţilor că ştiu să întindă cea mai subţire foaie de plăcintă.

Aşa că e timpul să ne punem pe treabă şi să ne apucăm de cea mai bună plăcintă dobrogeană din lume:

Ingrediente:

1 kg brânză de vaci
10 ouă
500 gr iaurt
500 gr făină
1 cană de apă
2 linguri ulei
Sare

Mod de preparare:

Prima oară se fac foile de plăcintă din următorul amestec: făină, apă, ulei, oţet şi sare. Se frământă bine aluatul, se elimină surplusul de făină şi se mai amestecă un pic. Trebuie să fie moale, dar nu foarte moale. Se lasă aluatul deoparte aproximativ o oră, se împarte în 5 bucăţi şi se întind foi subţiri cu sucitorul.

Umplutura se pregăteşte astfel: se bat 5 ouă şi se amestecă cu brânza (cu o furculiţă). Se mai adaugă sare, după gust.
Fiecare foaie se unge cu ulei şi pe jumătate din fiecare se pune umplutură din loc în loc. Se acoperă cu cealaltă jumătate şi se strânge cu mâna, încreţind foaia.

Într-o tavă unsă cu ulei se pun foile umplute una lângă alta şi se dau la cuptor la foc mediu timp de 5 – 10 minute. Între timp iaurtul se amestecă cu 5 ouă bătute, iar când foile sunt rumenite, se toarnă amestecul peste plăcintă. Se mai dă la cuptor 20 – 25 de minute şi e gata.

Poftă bună!

Pentru reţetă ne-am aruncat privirea şi aici.
Sursă imagine.

Articol realizat de echipa Gustos
Acest articol a fost publicat în Despre bucate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s