Categorii
Despre bucate

Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Ne plac foarte tare inovaţile culinare, reţetele interpretate şi îmbunătăţite, dar câteodată e bine să ne întoarcem şi la reţetele de bază, puţin sofisticate, dar atât de gustoase.

Aşa că vă propunem o supă aperitiv de sezon a la Păstorel Teodoreanu: o supă de „pătlăgele roşii”. Roşiile sunt cele mai populare fructe din lume (da, sunt fructe, nu legume) şi sunt bogate în vitamina C şi A. Culoarea li se datorează licopenului, care este şi un puternic antioxidant. Iată cum le pregătea domnul Teodoreanu:

“ Pentru şase persoane trebuie: 700 – 800 gr patlagele roşii, mari, frumoase şi bine coapte, 50 gr untdelemn, 2 – 3 căţei de usturoi, o ceapă, piper pisat, sare, o crenguţă de cimbru şi o foaie de dafin. Taie mata patlagelele în două şi pune-le binişor într-o cratiţă smălţuită. Toarnă peste ele un pahar cu apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin. Lasă circa jumătate de oră la foc molcom. Treci apoi prin sită şi tot apeşi cu furculiţa sau cu lingura de lemn, până ce nu mai rămân în sită decât pielea, sîmburii şi condimentele de la fiertură. Pune din nou la foc zama, adăugând untdelemnul (şi piper cît pofteşti). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie prea groasă. Cînd începe a fierbe, sărează cît îţi place. Cine vrea, poate înlocui untdelemnul cu unt.
Cercaţi, şi poftă bună!”

 

Gustos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s