Categorii
Despre bucate

Istoria agitata a supei

O farfurie de supă este bine primită oricând: vara, când ne putem răcori cu o porţie de Gazpacho, dar mai ales iarna, când ne putem încălzi foarte uşor cu o supă aromată.

Sortimente există o mulţime, cum v-am arătat aici, fiecare popor având o supă specific. Şi cu aşa abundenţă şi istoria acestui fel de mâncare este zbuciumată. Iată câteva date interesante şi amuzante despre supă

•Cuvântul “supă” provine din limba sanscrită, unde înseamnă “nutriţie bună”.
•Femeile mănâncă mult mai multă supă decât bărbaţii. (aşa arată nişte studii)
•Primele mărturii ale existenţei unei supe datează de prin anul 6000 î. Hr. Se pare că prima supă era făcută din … carne de hipopotam.
•Unul dintre Regii Franţei din secolul al XVIII-lea (nu se ştie exact care) era atât de îndrăgostit de propria imagine, încât le-a comandat bucătarilor Curţii să inventeze o supă în care se poată reflecta. Aşa a apărut supa consommé.
•La Curtea Regelui Louis al XI-lea femeile mâncau numai supă. Ele credeau că mestecatul altor feluri de mâncare o să le provoace riduri.
•Supa a devenit foarte populară în Europa odată cu inventarea lingurii, în secoulul al XVII-lea. Până atunci supa era băută în căni.
•Din seria celebrităţile şi supa, am aflat că faimosul Frank Sinatra cerea sa aibă mereu în culise supă de pui cu orez: spunea că îi limpezeşte gândurile. Un alt artist celebru, Andy Warhol, cel care a desenat şi etichetele unui cunoscut brand de supe, a declarat că a mâncat supă zilnic timp de 20 de ani.
•Un proverb evreiesc spune că „necazurile sunt mai uşor de suportat mâncând supă”. Un altul, spaniol de data aceasta, spune: „Dintre iubire şi supă, supa este cea mai bună”.

Voi ce credeţi?

Sursă imagine.

http://www.gustos.ro/articole/super-supe/istoria-agitata-a-supei.html
Gustos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s