CELE MAI CONSUMATE DROGURI IN RANDUL ELEVILOR DE 16 ANI

Substanţele noi psihoactive, denumite şi „etnobotanice”, sunt printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani, alături de canabis/haşiş şi substanţe inhalante, constatându-se pentru prima oară un debut precoce la această categorie de vârstă.

Raportul naţional privind situaţia drogurilor, lansat joi de Agenţia Naţională Antidrog, arată că România continuă să se situeze sub valorile medii europene pentru toate tipurile de droguri ilicite.

„Rezultatele studiului naţional din cadrul ESPAD 2011 plasează România între ultimele 10 state europene, ca nivel al prevalenţei consumului oricărui tip de drog ilicit cel puţin o dată în viaţă în rândul elevilor de 16 ani, ţara noastră situându-se cu opt procente sub media europeană înregistrată. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în cazul prevalenţei consumului de canabis/ haşiş, de substanţe inhalante şi amfetamine”, se arată în raport.

Restul aici

Radio Filadelfia

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De meditat ..., Mapamond, Resurse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s