Lasagna cu paste de casa si sos bechamel

DIFICULTATE   –  ridicata

TIMP DE PREPARARE  –  2 0re

INGREDIENTE

  1. Aluat pentru paste:
  2. 200 g faina
  3. 2 oua
  4. un praf de sare
  5. Sos bechamel:
  6. 16 g unt
  7. 16 g faina
  8. 250 ml lapte
  9. Compozitie lasagna:
  10. 400 g carne tocata vita
  11. o ceapa mare
  12. 2 morcovi potriviti
  13. 3 felii bacon
  14. 4 rosii
  15. o lingura pasta tomate (pentru un plus de culoare)
  16. un cub condimente vita
  17. sare si piper
  18. 150 g cascaval (eu am folosit chedar)

 

MOD DE PREPARARE

Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.

Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic.

Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste.

Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.

Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper.

Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea.

Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt.

Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.

Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic.

Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.

Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare.

Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.

Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel.

Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele.

Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta.

Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.

Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute si taiati in sectiuni de marimea dorita.

Pofta buna!

SURSA  Gustos

Acest articol a fost publicat în Despre bucate, Resurse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s