Un prim portret de profesor. Ce apreciază elevii la profesorii lor? (Didactic.ro)

Didactic.ro

Numeroasele voastre povești dedicate profesorilor de Ieri și de Astăzi au ajuns la noi și le găsiți acum în Galeria Profesorilor. Și acesta e doar începutul.

Ne emoționează și ne determină sa ducem cât mai departe această campanie de suflet, dedicată celor care ne-au învățat, ne-au încurajat să mergem pe drumurile dorite.

Vă interesează care sunt calitățile care deja predomină în poveștile trimise? Vă întrebați ce admiră elevii la profesorii lor? Ei bine, putem creiona câteva stiluri de ”Mulțumesc”. Din acestea selectăm:

  1. Îmbinarea calitaților profesionale cu cele umane, stilul “Domnul Trandafir”

“Un mare profesor și un om deosebit” (Anatolie Korescu)

“Spiritul de inițiativă, stăpânirea de sine, spiritul de disciplină, cinstea și modestia, dăruirea în muncă, exigența fața de sine, năzuința de desăvârșire continuă, voința puternică și un caracter ferm, consecvența și perseveranța dau distincție personalității învățătoarei Domnica Vrînceanu.”

Despre Sergentu Virginia: “un om de o sensibilitate deosebită, cu mare drag de oameni și de carte, a reușit să mă facă să iubesc limba franceză și să-mi doresc să îi fac și pe alții să o iubească. Tot timpul i-am admirat eleganța, calmul, zâmbetul care îi lumina chipul, atunci când reușeam să duc sarcinile la bun sfârșit.”

Despre Damiana Grigorovici: “persoana deosebită, înzestrată cu numeroase calități, zâmbitoare, sensibilă, inteligenta, ambițioasă… și descrierea poate continua la infinit! Doamna Damiana Grigorovici, un exemplu de dascăl model și modern”.

 

  1. Calități care i-au transformat pe profesori în adevarate modele… în viață și la catedra.

 

“Am idealizat-o și o am ca reper” (din textul adresat doamnei Magda Fuiorea).

“Rezumându-mă la câteva cuvinte: eleganța și înalt standard al ținutei morale, intelectuale și fizice – trăsături care mi-au marcat atât alegerea carierei, cea de cadru didactic, cât și drumul în viață. Vă mulțumesc, doamnă profesoară Victoria Movileanu!”.

“Domnule profesor, Florin Șindrilaru, v-am admirat pentru frumusețea dumneavoastră sufletească, pentru distincție și eleganță!

Lui Ani Simionescu: “încă din „leagănul carierei“, adică practica pedagogică, am preluat din experienţa sa didactică, din entuziasmul, dăruirea şi pasiunea cu care le predă micilor şcolari. Ne întâlnim la Cercuri. Ne sfătuim şi acum.

Domnule profesor Zaharia Beianu: “ori de câte ori voi preda lecții de matematică elevilor mei, îmi va apărea chipul dumneavostră, părinte drag, parte din sufletul meu! Respect și recunoștintă dragului meu tată, născut pentru a fi dascal!”

 

  1. Stiluri de predare

“ Teach (Ioana Albu) nu-mi preda doar disciplina, așa cum este definită în programa școlară. Teach mă învăța să iubesc tot ce ține de cultura și civilizația britanică. Pe Teach o cunosc de cinci ani. Este un OM frumos. Și bun. Și întelept. M-a învățat ce înseamnă competiția.”

“Doamna profesor Abuziloaie Felicia ținea orele cu ajutorul elevilor, pe parcursul lecției ne punea întrebări, iar noi aveam impresia ca știm deja conținuturile. Mai târziu aveam să aflu că această metoda se numește „învățare prin descoperire”.

Profesorul Adrian Popescu: “un om care ne-a cultivat nu numai dragostea de franceză, ci si de literatură universală, istorie,etc. să tratăm cu seriozitate limba franceză și viata în general”.

Doamnei profesoare Mariana Spineanu: “Ne-a explicat cu răbdare și pe înțelesul nostru tainele tuturor materiilor și nu doar atât. Doamna profesoara ne-a îmbogățit bagajul de cunoștințe cu multe lecții de viață.”
Puteţi citi şi despre alţi profesori extraordinari în Galeria profesorilor.

Didactic.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De meditat ..., Leadership, Resurse, Romanesti, Scoala și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s