Ce zic baptistii europeni despre noul Papa…

Pope Francis I appears on the central balcony

Federatia Europeana Baptista saluta alegerea surprinzatoare a Papei Francisc I si doreste ca Dumnezeu sa il binecuvinteze in provocatoarea lucrare de Episcop al Romei. Suntem incurajati sa vedem ca el s-a dedicat pe termen lung slujirii celor saraci si unui stil de viata modest. Speram ca va continua sa urmeze ambele principii acum, cand a fost ales Papa. Papa Francisc vine din Argentina, iar in America Latina, atat catolicii si baptistii au cele mai mari probleme atunci cand vine vorba de interrelationare reciproca. speram ca acest nou Papa va recunoaste mai mult decat au facut-o predecesorii sai si celelalte biserici, precum a noastra ca fiind parte integranta a singurei biserici ‘catolice’ a lui Isus Hristos. Alegerea sa vine in momentul in care Alianta Mondiala Baptista se pregatestre sa publice raportul celor cinci ani de conversatie (din care am facut parte) dintre Alianta Mondiala Baptista si Biserica Catolica. Acest document substantial clarifica zonele de convergenta teologica dintre noi, dar si zonele de divergenta majore. Speram ca acest lucru va incuraja conversatia la un nivel local mai pronuntat intre catolici si baptisti.

Suntem intrigati de faptul ca acesta este primul Papa care preia numele de Francisc, vazandu-se probabil ca un continuator al vietii si lucrarii lui Francisc de Assisi. Virtutea franciscana a dedicarii fata de cei saraci, de cei marginalizati si de cei vulnerabili, alaturi de dedicarea fata de predicarea evanghelica a Cuvantului sunt lucruri care rezoneaza cu credinta baptista.
In final, ne rugam ca Papa Francisc sa aiba har in viata si in lucrare pentru a da viata rugaciunii Sfantului Francisc, si anume acela de a fi un ‘instrument al pacii’ intr-o lume tulburata.

Preluat de la

REVISTA UNIUNII BISERICILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN ROMANIA

Acest articol a fost publicat în Evenimente crestine, Leadership, Mapamond, Resurse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s