Nicio petrecere fara finger food

Conceptul de „finger food” este din ce în ce mai popular şi la noi în ţară. Nicio petrecere fără aşa ceva! Dar ce înseamnă? Dacă l-am traduce mot a mot nu ar suna prea bine: „mâncare pentru degete”.

Însă dacă ducem putin mai departe traducerea, aflăm că înseamnă „preparate ce poate fi mâncată cu mâna” Pentru unele popoare, în special cele din Asia, toată mâncarea se mănâncă cu mâna, dar e considerată finger food şi mâncarea ce se consumă pe stradă.

Finger food înseamnă, de cele mai multe ori, aperitive. E adevărat, nu toate felurile de mâncare ce se pot mânca cu mâna sunt aperitive, (de exemplu pizza sau kebabul) dar termenul general asta desemnează. E mâncarea de la petreceri sau de la nunţi şi botezuri: măsline pe scobitori, cârnăciori, cubuleţe de brânză, mini-sandwichuri, frigărui, hamsii prăjite.

Finger food e o soluţie bună atunci când vrei să organizezi o petrecere, nu vrei ca oamenii să stea la masă, dar nu vrei nici să îi laşi nemâncaţi. Câteva farfurii pline de aperitive gustoase şi arătoase ar putea salva situaţia. Iată câteva idei:

Ouă umplute


Tartine cu macrou afumat si sfecla

Frigarui cu piept de pui

Necesită un timp mai mare de preparare, dar o să fie atracţia serii, garantăm! Şi cu frigăruile vă puteţi juca: se pot face numai cu legume sau fructe.

Ce alte reţete de finger food mai ştiţi?

Oferite de

Gustos

Acest articol a fost publicat în Despre bucate, Resurse și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s