Deliciu inspirat din Provence: Biscuiti cu rozmarin

Articol preluat de pe Gustos

Rozmarinul este una dintre ierburile aromatice care se potrivesc foarte bine cu o varietate mare de feluri de mancare si este extrem de popular in bucataria regiunii Provence. Acesta este cultivat cu precadere in bazinul Mediteranei, iar frunzele acestuia sunt foarte asemanatoare ca forma cu acele de pin, desi gustul este diferit. Planta este un arbust peren, asa ca frunzele acestuia pot fi folosite proaspete tot timpul anului.
Planta nu are doar intrebuintari culinare, ci si unele medicinale. Se spune ca este foarte buna pentru imbunatatirea memoriei.

Rozmarinul se potriveste foarte bine cu cartofii la cuptor, cu friptura si cu diverse umpluturi. Insa, dupa cum va spuneam, rozmarinul este foarte versatil, asa ca poate fi folosit si in deserturi, alaturi de fructe caramelizate, in biscuiti si in alte posibile combinatii.

Asadar, va prezentam o reteta de biscuiti cu unt si rozmarin de la Marta Stewart.

Ingrediente
225 de unt fara sare, la temperatura camerei
150 g de zahar
1 ou mare
1 albus de ou, batut spuma
1 lingurita de esenta de vanilie
320 g de faina
1 lingura de rozmarin proaspat, tocat
3/4 lingurita de sare
100 de zahar pudra
Mod de preparare
Puneti untul si zaharul intr-un recipient al unui mixer electric care are dispozitiv special pentru amestecarea aluatului sau amestecati simplu cu o lingura de lemn pana devine amestecul deschis la culoare si pufos – pentru circa 2 minute cu mixerul si ceva mai mult cu lingura de lemn. Inglobati oul intreg si vanilia in amestec. Reduceti viteza mixerului (daca il folositi). Adaugati faina, rozmarinul si sarea si amestecati pana la omogenizare.
Impartiti in doua aluatul obtinut si formati doi cilindri din cele doua jumatati. Infasurati fiecare cilindru in hartie de copt si rulati pana obtineti un diametru de 3,5 centimetri. Transferati apoi in servetele de hartie si lasati-le la frigider pana ce se intareste aluatul – circa 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.Ungeti fiecare cilindru cu albusul de ou, apoi rulati-le pe rand prin zahar. Taiati in rondele (de circa 6 mm). Puneti biscuitii astfel obtinuti pe tava de copt tapetata cu hartie pergament, la distanta de 2-3 centimetri unul de altul. Coaceti pana ce marginile devin aurii, pentru 18-20 de minute. Lasati sa se raceasca si apoi sunt gata de servit.
Pot fi depozitati in recipiente cu inchidere ermetica pana la 3 zile.
Acest articol a fost publicat în Despre bucate, Resurse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s