Placinte ardelenesti

Luate de pe

Gustos

Placinte ardelenesti

Ingrediente

  1. 500 gr.făină
  2. 1 jumătate cub drojdie
  3. sare,zahăr
  4. 1 pahar 250 ml.apă călduţă
  5. 50 ml.ulei
  6. Umplutura:
  7. 300 gr.brânză telemea rasă
  8. 2 gălbenuşuri
  9. 2 linguri smântână
  10. mărar verde tocat
  11. ulei pt prăjit

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca.30 min.

Branza se amesteca cu galbenusurile,smantana si mararul tocat.

Dupa ce aluatul a crescut,se rupe cate o bucatica de coca, pe planseta unsa cu ulei se intinde ,se pune o lingura de compozitie si se pliaza.Marginile se lipesc bine si se cresteaza placinta la mijloc cu un cutit .

Placintele se coc in ulei incins.

Se aseaza in farfuria pe care s-a pus un servet de hartie pentru a absorbi grasimea.

Sunt bune calde dar…mai bine le mancati reci,alaturi de un pahar de lapte batut.

Le puteti face mai mici decat le-am facut eu si le puteti servi reci,aaturi de o bere cu prietenii.

Bon appetit!

 

 

This entry was posted in Despre bucate, Resurse, Romanesti and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s