10 lucruri interesante despre pere

Le folosim in prajituri, placinte, compoturi, dulceturi sau in salate de fructe. Oricare ar fi modalitatea in care le-am consuma, perele sunt la fel de gustoase si de sanatoase. Si pentru ca aceste fructe fac parte dintre “vedetele” lunii septembrie, am decis sa le dedicam un articol intreg in care sa va prezentam 10 lucruri interesante pe care (probabil) nu le stiati despre ele.

1. In lume exista peste 3.000 de tipuri de pere.
2. Perele se impart in doua soiuri principale, ele fiind originare din Asia si din Europa. Copacii care fac pere au fost plantati in America de Nord abia in anul 1620.
3. Perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate in copac pana la coacere.
4. Chinezii considera para simbolul nemuririi. Distrugerea unui par simbolizeaza o moarte tragica.
5. Inainte ca tutunul sa fie adus in Europa, frunzele parului erau fumate.
6. In anul 1700 para a primit denumirea de “fructul de unt” datorita texturii sale cremoase.
7. In Grecia Antica perele erau folosit ca remediu pentru ameteala.
8. Lemnul de par este folosit pentru confectionarea pieselor de mobilier, a instrumentelor muzicale si a  ustensilelor de bucatarie. De asemenea, acest lemn este ideal pentru sculptura.
9. Perele contin nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
10. Homer spunea despre pere ca sunt “darul zeilor” pentru oameni
Continuarea articolului in Engleza  AICI

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Despre bucate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s