Victor Ponta și Moise Guran despre proiectul Roșia Montană, la TVR1

Pe 16 septembrie, Victor Ponta a fost invitat la TVR1, într-o „Ediţie Specială” moderată de Moise Guran și Claudiu Lucaci. Unul dintre subiectele discutate a fost proiectul de exploatare de la Roșia Montană.

Întreaga dezbatere este pe TVR+ http://www.tvrplus.ro/editie-telejurn…

http://youtube.com/TVRcanaluloficial
http://www.facebook.com/fantvr1
http://www.tvr.ro
http://www.tvrplus.ro

Totuşi m-am uitat. Şi am văzut un interviu de zile mari. Unul demn de o mare televiziune occidentală. O lecţie de gazetărie ce ar trebui predată la toate facultăţile de profil din ţară. Am văzut o emisiune de televiziune în care un jurnalist aparent necharismatic, deloc telegenic, nicidecum frumos, însă, întotdeauna informat şi care chiar ştie despre ce vorbeşte a dovedit că se poate face publicistică adevărată şi la TVR.

Impecabil pregătit, având mereu argumente şi documente la îndemână, Moise Guran, căci despre el este vorba, a purtat politicos, neagresiv dar ferm un dialog cu premierul, dialog la capătul căruia nu se putea să vezi altceva decât că împăratul e gol, că nu i-a mai reuşit încă o dată să ne ducă cu vorba, că i-au fost spulberate, cel puţin pentru o seară, iluziile că poate juca la două capete. Că ar putea fi patru ore pe zi în favoarea începerii exploatării zăcămintelor aurifere de la Roşia Montană şi alte patru împotrivă. Că s-ar putea dedubla în premier şi parlamentar cu acţiuni şi convingeri aflate la antipozi şi că nimeni nu ar băga de seamă şi nu i-ar sancţiona imensa ipocrizie.

La capătul celor 50 de minute de interviu, premierul-plagiator Victor Ponta era mai descumpănit decât Tartuffe după ce îi fuseseră demascate minciuna intrinsecă şi duplicitatea definitorie a fiinţei sale. Nici cel mai mare specialist în chirurgie plastică şi reparatorie nu ar mai fi putut face nimic spre a reconstrui chipul descumpănit, desfigurat de-a dreptul al prim-ministrului.

Restul articolului AICI

 

http://youtu.be/bLHgKYoI7ws

Acest articol a fost publicat în De meditat ... și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s