Categorii
Uncategorized

Crestinul Azi update – Multe biserici baptiste rurale din Europa suferă datorită exodului de membri

UN ARTICOL CARE AR TREBUI SA NE DEA DE GANDIT

Bisericile din medial rural devin din ce in ce mai mici, iar cele din orașe mai mari. Acest fapt generează numeroase probleme. Cum pot fi ele rezolvate și cum pot bisericile rurale și urbane să își ducă la îndeplinire mandatul misionar? Aceasta a fost provocarea care a fost discutată la conferința misionară de lângă Arad la care au fost invitați lideri din cadrul Federației Europene Baptiste. Locația conferinței nu putea fi mai bine aleasă, după spusele liderului german, Michael Kisskalt (Berlin), care este și președinte al Departamentului pentru misiune și evanghelizare din cadrul Federației Europene Baptiste. Biserica locală, situată lângă un centru creștin a scăzut la șapte membri.

La conferință au participat douăzecișicinci de persoane din cinciprezece țări. Stuart Murray Williams, expertul britanic în dezvoltarea bisericilor din mediul urban și liderul inițiativei “Urban expression”, a prezentat modul de dezvoltare a bisericilor din zona metropolitană a Marii Britanii și a arătat importanța orașelor în biblie. El este convins că toți creștinii trebuie să aibă o atitudine deschisă și pozitivă cu privire la provocările din orașe unde diferite culturi și perspective asupra lumii intră în conflict.

Ian Bunce, Director cu misiunea în cadrul Uniunii Baptiste din Marea Britanie, a atras atenția asupra unei noi tendințe în urma căreia tot mai mulți oameni s-au mutat în localitățile limitrofe orașelor. Cu toate acestea o parte din ei n s-au împăcat cu stilul de viață de acolo. Într-un sat o persoană nu poate trăi ca anonim, lucru care într-un oraș este perfect posibil. “Oricine se mută la sat, trebuie să fie gata să trăiască precum sătenii”, spune Bunce. În urma acestui gen de discuții a devenit clar faptul că stilul de viață urban – coabitarea cu multe culturi și religii, individualismul și stilul de viață orientat spre consum – este o provocare pentru toate uniunile membre ale Federației Europene Baptiste. Luată ca întreg, mișcarea baptistă este prezentă mai mult în zonele rurale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s