Pilda despre vointa si disciplina

Nu stiu daca povestea e adevarata, dar mesajul ei este interesant

 

 

„Doamna Jenkins, a spus profesorul de gimnaziu, fiul dvs. nu va putea absolvi liceul, cu atat mai mult o facultate. Este dislexic si are probleme in a invata.”

Ca urmare, Stuart a fost trimis in clasa cu copii cu probleme de invatare, la o scoala dintr-un oras micut din Nebraska, unde fiecare se stia cu fiecare.

Partea cea mai trista nu era ca toti il etichetau cu termenul „prost”. Partea cea mai nefericita era ca, Stuart a crezut acele etichete. Asta pana in ziua in care totul s-a schimbat pentru el.

Cand Stuart a ajuns la varsta de 14 ani, i s-a permis sa mearga la un liceu departe de casa, si acolo etichetele au inceput sa dispara. A devenit cunoscut pentru performantele sale din atletism si, datorita increderii castigate, a inceput sa aiba rezultate din ce in ce mai bune si la scoala.

Contrar predictiilor initiale, nu doar ca a absolvit liceul, dar a facut-o cu o medie foarte buna. Si acest lucru s-a intamplat pentru ca a practicat disciplinat un anumit obicei.

Pasiunea lui Stuart pentru alergat l-a facut sa isi seteze un obiectiv pe termen lung: sa se califice pentru Olimpiada! Pentru asta, avea nevoie sa alerge maratonul de la Boston in 2 ore, 19 minute si 4 secunde!

Incepand de la varsta de 15 ani, in fiecare zi timp de 8 ani, Stuart a alergat pentru a se pregati pentru acea cursa. Nu a ratat nici o zi in 8 ani!

Pana in ziua cursei, jurnalul sau zilnic arata ca a alergat exact 42,000 km pentru a se pregati pentru cursa de 42 de km. Adica a alergat 1,000 de km ca pregatire pentru fiecare km pe care il avea de alergat in cursa!

In continuare redau propriile lui cuvinte cu ceea ce s-a intamplat in timpul cursei:

„Totul mergea ca pe roate pana am ajungs la kilometrul 28. Simteam dureri ingrozitoare in talpi si cred ca aveam basici pe fiecare milimetru patrat. Adidasii imi erau plini de sange. Simteam dureri ingrozitoare, mai mari decat oricand in viata mea…

Incepeam sa ma intreb daca mai sunt dispus sa mai fac inca un pas in aceste conditii. Si atunci mi-a venit si raspunsul:

„Stuart, esti la 14 km de a-ti realiza obiectivul pe care ti l-ai setat cu 8 ani in urma. E un obiectiv pe care l-ai urmarit 42,000 km!”

Si puterea obiectivului a fost mult mai mare decat durerea fizica… si am continuat sa alerg… si cand am ajuns in varful dealului am vazut un ceas mare care indica 2 ore, 18 minute si 46 de secunde. Asta insemna ca mai aveam exact 18 secunde sa trec linia de sosire!

Si atunci am auzit in urechi o voce din difuzoare: „Doamnelor si Domnilor, acum vine Stuart Jenkins. Este ultimul dintre cei care au sansa sa se califice pentru Olimpiada. Haideti sa il incurajam!

Si in acel moment, 20,000 de oameni s-au ridicat instantaneu in picioare si au inceput sa aclame. Dar focusul meu integral era pe cronometru! Tic, tac… tic tac…

Nu sunt un sprinter, dar cred ca am sprintat catre linia de sosire si am ajuns in 14 secunde si m-am calificat pentru Olimpiada cu doar 4 secunde inainte de timpul limita!”

Acum intreaba-te, in care zi ar fi putut Stuart sa sara peste training?

In care zi si-ar fi putut permite sa nu isi urmeze obiectivul?
Care kilometru din cei 42,000 de pregatire ar fi putut sa nu il alerge?

Ce inseamna cuvantul „disciplina”? Inseamna libertate!

Nu te pui intr-o cutie, te pui deasupra cutiei si iti dai o structura de sprijin.
Cutia nu e o capcana, o celula de inchisoare. Este o platforma care iti permite sa ai alta perspectiva asupra posibilitatilor la care ai acces.

8 ani de alergat in fiecare zi, asta a fost disciplina pentru Stuart Jenkins.

Disciplina nu l-a limitat ci i-a oferit sansa de a se elibera de mediocritate!
Gandeste-te la disciplina ca la o harta a carei destinatie este cea mai buna versiune a TA!
Cu atat mai mult orice crestin nu ar trebui niciodata sa renunte la alergarea ce-i sta in fata!!!
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De meditat ... și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s