Categorii
Biblice De meditat ... Resurse

2 – Povestea Nașterii Domnului Isus

Povestea Nașterii Domnului Isus continuă cu povestea familiei Lui, cu cea a celor doi părinți pământești, Iosif și Maria.

Iosif

Iosif este caracterizat de o neprihănire ce nu vrea să facă rău semenului și de o disponibilitate ieșită din comun. Neprihănirea lui îl determină să se frământe cum să o lase pe ascuns pe Maria, pentru a nu o acuza de infidelitate. Fariseii și cărturarii din vremea lui aveau o neprihănire ce marginalizau pe păcătos. Când Fariseii îl interoghează pe orbul vindecat din naștere, pentru că acesta nu le dă răspunsurile așteptate de ei aceștia îl apostrofează și îl dau afară

Ioan 9:28, 34 Ei l-au ocărît, şi i-au zis: „Tu eşti ucenicul Lui, noi sîntem ucenicii lui Moise.  „Tu eşti născut cu totul în păcat”, i-au răspuns ei, „şi vrei să ne înveţi pe noi?” Şi l-au dat afară.

Disponibilitatea lui Iosif se vede atunci când Îngerul Domnului îi strică de câteva ori planurile omenești, iar el ascultă de fiecare dată. Prima dată renunță la o părăsi pe Maria. A doua oară renunță la mediul bun de afaceri din cetatea Betleem, era tâmplar – probabil avea primele comenzi de lucru, și pleacă în Egipt. A treia oară, pe când s-a acomodat în Egipt, îngerul îl cheamă înapoi în țară.

 

Maria

Maria este caracterizată de dedicare

Luk 1:38 Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat dela ea.

Acceptarea planului lui Dumnezeu i-a făcut praf toate planurile omenești și a adus pericolul pierderii lui Iosif, iubitul și bărbatul vieții ei. Maria se pleacă sub voia lui Dumnezeu și aduce binecuvântare pentru noi toți fiind purtătoarea și născătoarea Fiului lui Dumnezeu.

 

Maria este în același timp o persoană umilă

Luk 1:46-48 Şi Maria a zis: „Sufletul meu măreşte pe Domnul,  şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mîntuitorul meu,  pentrucă a privit spre starea smerită a roabei Sale.

Povestea Nașterii Domnului Isus este o poveste despre părinții Lui, Iosif și Maria care ne învață că dacă vrem să fim cu adevărați fericiți trebuie să supunem voia noastră voiei Lui și să avem o neprihănire ce dorește binele păcătosului…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s