Categorii
Mapamond Rugaciune

Patru membri ai unei biserici baptiste au fost amendati – Crestinul Azi update

Patru membri ai Bisericii Baptiste din Gomel din Belarus au fost amendati de Curtea Districtului Sovietic in luna ianuarie a anului in curs, informeaza Forum 18. In urma apelurilor facute de credinciosii baptisti, instanta a decis sa respinga plangerile creinciosilor. Amenzile au urmat dupa ce politia locala a facut un raid in timpul intalnirilor duminicale organizate de comunitatea baptista in 22 decembrie.

Consiliul Bisericilor Baptiste refuza inregistrarea oficiala pe motiv ca exista libertate de intalnire si de inchinare. Oficialitatile din Belarus insista asupra faptului ca toate activitatile religioase neinregistrate sunt ilegale.

Pe 28 ianuarie judecatorul de caz l-a gasit vinovat pe pastorul local vinovat de incalcarea Codului Administrativ si l-a amendat cu echivalentul a 240 de euro. Conform verdictului, pastorul a organizat servicii religioase in cadrul Consiliului Bisericilor Crestine Baptiste Evanghelice fara consimtamantul Comitetului Executiv din Gomel si a incalcat procedura de organizare a evenimentelor publice.

In aceeasi zi, alti doi membri au fost amendati pentru ca au fost gasiti vinovati de participarea la servicii neautorizate de inchinare. Amenda pentru ei a fost echivalentul a 100 de euro. De asemenea, si proprietarul cladirii si totodata diacon al bisericii a fost amendat pentru gazduirea de servicii religioase neautorizate si pentru folosirea improprie a unei cladiri rezidentiale.

Restul articolului

Patru membri ai unei biserici baptiste au fost amendati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s