Cercetatorii au convertit energia solara in electricitate cu o eficienta de 40% – TechCafe Update

panouri solare

Cercetatorii de la UNSW Australia au reusit sa foloseasca energia soarelui pentru a obtine electricitate cu o eficienta de 40%, cea mai mare de pana acum.

Acest nou record a fost obtinut in testele ce au avut loc in Sydney iar cercetarea a fost sustinuta de ARENA (Australian Renewable Energy Agency) si sustinute de AUSIAPV (Australia-US Institute for Advanced Photovoltaics).

Aceasta este cea mai mare eficienta obtinuta pana acum[…] Am folosit celule solare comerciale dar intr-un nou mod de utilizare asa ca imbunatatirile asupra eficientei sunt accesibile acestei industrii.” a spus profesorul Martin Green.

Eficienta de 40%este un alt pas important pentru institut din ultimii 40 de ani iar in aceasta perioada putem gasi si sistemul fotovoltaic ce convertea energia solara in electricitate cu o eficienta de 20% din anul 1989.

Un factor cheie al noului prototip este utilizarea unui filtru de trecere optic ce captureaza lumina soarelui care, in mod normal, este pierduta in celulele solare si turnuri, si o converteste in electricitate cu o eficienta ridicata fata de celulele solare propriu-zise.

Sursa: http://www.techcafe.ro/news/cercetatorii-au-convertiti-energia-solara-in-electricitate-cu-o-eficienta-de-40/

Reclame
Acest articol a fost publicat în @IT, Mapamond, Resurse și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s