Categorii
De meditat ... Mapamond Resurse Rugaciune

Update Stiri Crestine – 18 iulie: Damasc, Siria, Orașul scăldat în sânge

Preluat de pe  Stiri Crestine.ro

 

Untitled

Era anul 1974. Eu sunt din Elveția. Soția mea este din Pakistan. Ne-am întâlnit în Beirut. Eram într-un tur în care vizitam locurile biblice din vechime în Iordania, Liban și Siria. Eram în Damasc când a început coșmarul. Fiecare bucățică de pământ era scăldată în sânge și strigă: “Cât timp? Cât mai este?”
Cu patru ani în urmă, am împărtășit asta cu un frate sirian. El a crezut că ținea de trecut, și la fel am crezut și eu. Până la urmă, Damascul este cel mai vechi oraș locuit din lume. A suferit nesfârșite invazii care au adus groază peste oraș. Nu am crezut niciodată că acest coșmar era o prevestire a viitorului. Estimările la final de 2012 spun că peste 40 000 de oameni au fost uciși în ultimele proteste. Ieri, ne-am întâlnit din nou. Agenția de misiune cu care el lucrează l-a ales să mobilizeze oameni la rugăciune pentru țara lui care sângerează. Mi-a amintit de coșmarul pe care l-am avut în urmă cu 40 de ani. De asemenea, mi-a spus că mii de creștini au fost ținta măcelurilor organizate în mod intenționat de către grupuri ca “Luptătorii libertății”, “Wahabbis”, Al-Qaida și alții din afară.
În același timp, tatăl lui, care păstorește o biserică din centrul Damascului, refuză să-și părăsească oile, și în mod uimitor Dumnezeu face un lucru nou. Creștinii sunt șocați văzând cum bisericile se umplu de străini musulmani! Femei musulmane, acoperite din cap până-n picioare, cu copiii după ele, și bărbați care vin la Isus cu sutele. Cât de ironic faptul că Siria, care a intervenit în treburile vecinilor din Liban, chiar instigând asasinarea liderilor lor, printre care și creștinii, culege acum roadele a ceea ce a semănat. Cu adevărat Dumnezeu zguduie această națiune.
Va exista vreodată un sfârșit al acestui război care continuă de atât timp în Orientul Mijlociu? Isus este Prințul Păcii. Atât timp cât oamenii Îl resping pe El, pacea nu va exista. Bineînțeles, Dumnezeu nu este responsabil pentru haosul creat de om. Dar El știe cum să scoată ceva bun din ceva rău. Puteam vedea lucrul acesta în Siria, astăzi.

Motive de rugăciune:

* Rugați-vă pentru pace, libertate religioasă și conducători drepți.

* Pentru creștinii care aleg să rămână, să fie ocrotiți și folosiți într-un mod măreț în mărturia lor față de vecinii lor șocați care caută un nou mod de viață.

* Pentru creștinii din afară, să susțină în rugăciune cât și în mod practic pe cei care suferă în Siria și de altfel și pe toți cei care au devenit acum refugiați (Matei 25:40, “ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei”).

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Ziua 10 (18 iulie): Damasc, Siria: Orașul scăldat în sânge | Stiri Crestine.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s